Filteri

/Filteri
Filteri 2018-11-12T09:25:45+00:00

Novo u ponudi!

Filteri za kućnu, komercijalnu i industrijsku upotrebu

S obzirom da je voda u Hrvatskoj tvrda, i sadrži tvari koje štete našem organizmu, u našu ponudu uvrstili smo filtere i catrige koji omogućuju filtriranje vode koju pijemo, a samim time reduciramo unos štetnih tvari u organizam.

Filteri se primjenjuju za filtriranje vode iz slavine, vode koju ledomati koriste za stvaranje leda, za sisteme hlađenja na bazi vode. Odabirom filtera, odabirete konzumiranje pročišćene vode.

Filteri reduciraju soli, teške metale, nitrate, bakterije, viruse, klor, kemikalije, vodeni kamenac, pesticide iz vode. Mehanički, kemijski i mikrobiološki čiste vodu.  U potpunosti reduciraju sve nečistoće u vodi veće od 0,001 mikrona.

NW-RO50-NP34

RO SISTEM 4 faze
Filtrira vodu iz slavine

NW-RO50-NP3 Filter za vodu

NW-RO50-A2

RO SISTEM 5 faza
Filtrira vodu iz slavine

NW-RO50-A2 filter za vodu iz slavine

NW-BR03

FILTER SET
¾ ulaz / izlaz vode

NW-BR03

GAC-10A

FILTER S GRANULAMA

Granule aktivnog ugljena uklanjanju molekule iz vode
Poboljšavaju okus,miris i sastav vode

PP-10A

ULOŽAK FILTERA

1,2,5, ili 10 mikrona
Sastav; čisti pamuk

PPW-10A

ULOŽAK FILTERA

1,2,5, ili 10 mikrona
Sastav; čisti pamuk

PPW-10A uložak filtera

Što je RO SISTEM?

Obrnuta osmoza – RO(engl. Reverse Osmosis) je najsavršeniji proces filtracije vode i jedno od najvećih tehnoloških postignuća čovjeka.

Voda filtrirana procesom obrnute osmoze savršeno je čista, a iz nje su odstranjene sve nečistoće kemijskog, organskog ili drugog porijekla.

Ideja pročišćavanja vode putem obrnute osmoze preuzeta je od biljaka. U prirodi postupak osmoze koriste biljke koje iz zemlje crpe hranjive tvari i prenose ih polupropusnim membranama do zadnjeg lista na vrhu biljke. U procesu obrnute osmoze se događa obrnuto. voda iz vodovoda pod pritiskom prolazi kroz polupropusnu membranu čiji su otvori toliko sitni da zadržavaju najveći dio prisutnih onečišćenja, čak sve čovjeku bakterije i viruse.

Izvorište obrnute osmoze vezuje se za razdoblje nakon drugog svjetskog rata, kada su američki znanstvenici usavršili su proces filtracije. Tada se, u strahu od napada kemijskim i biološkim oružjem te gubitka pitke vode, investirala velika sredstva u razradu metode tretiranja i pročišćavanja pitke vode. Prva postrojenja izgrađena su davne 1962. godine i korištena su isključivo za vojne potrebe.

Obrnuta osmoza je danas najnaprednija dostupna i pouzdana tehnologija pročišćavanja vode.